Villkor

Regler

Hej! Vad roligt att du tittat in på vår server, här nedan ser du våra trivselregler som vi har på servern för att alla ska trivas och ha det bra. För oss är det viktigt att vi alla tar ansvar för vad vi säger och vad vi gör och detta gäller alla oavsett om man har donerat till en rank eller inte. Ser du någon som inte sköter sig så kontakta en av våra moderatorer så kommer de hjälpa dig så fort de har tid.

Reglerna som du finner här nedanför gäller för hela xFun nätverket.


1 kap. Reklam

§ 1 Här på xFun så får man inte göra reklam för andra servrar, detta kommer resultera i en bannlysning och det gäller även reklam genom privata meddelanden på servern. Om en spelare gör reklam för xFun på en annan server kommer denna också att bli bannlyst på xFun för reklam.

2 kap. Otillåtna klienter

§ 1 Det finns många bra klienter till Minecraft där ute som man kan tänka sig vilja använda, men det är viktigt att man har koll på vad klienten innehåller. Om man har en klient där det finns modifikationer som ger en märkbara fördelar så kommer detta att leda till en bannlysning oavsett om du använder modifikationerna eller inte.

3 kap. Chatt

§ 1 Det är inte tillåtet att använda ett dåligt språk i chatten, detta gäller alla typer av svordomar, milda som hårda. Vi har spelare i alla åldrar vilket innebär att det inte är lämpligt att svära och ha sig i chatten. Att svära för att förstärka nåt bra är inte nödvändigtvis straffbart men försök undvika det.
§ 2 Det är inte tillåtet att använda caps i mängder när du chattar, det är upp till dig och våra moderatorer att bedöma vad som är rimligt och inte rimligt. Du bär ansvar för vad du skriver i vår chatt.
§ 3 Det är inte tillåtet att spamma i chatten eller skriva samma meddelande flera gånger, det räcker att skriva ett meddelande en gång, folk kommer se det ändå!
§ 4 Då xFun Server är en svensk Minecraft server är det lämpligast att skriva på svenska eller Engelska i chatten, skriver man på ett annat språk kommer man bli tillsagd att skriva på svenska eller engelska för att alla ska kunna förstå.
§ 5 I vår chatt får man inte skriva om politik, sex, droger, alkohol eller tobak, detta är för att vi har spelare i alla åldersgrupper vilket innebär att det finns ämnen som inte passar alla. Du bär ansvar för vad du skriver i vår chatt.
§ 6 Vi vet att många av våra spelare använder LabyMod's (en klient för Minecraft) Voice Chat inne på vårt Minecraft-nätverk. När du använder LabyMod's Voice Chat går du med på deras regler för Voice Chat.

4 kap. Kränkningar

§ 1 På vår server får man inte kränka någon oavsett kön, ålder, sexuell läggning, hudfärg eller var denne kommer ifrån. Alla kränkningar kommer ses på med största allvar och det är ditt ansvar att se till att du inte kränker någon annan.

5 kap. Droger och alkohol

§ 1 När man spelar på vår server får man inte vara påverkad av droger eller alkohol, när man är påverkad av dessa saker är det lätt att man gör saker innan man tänker efter vilket ofta leder till dåliga beslut. Om du vet med dig att någon kan vara påverkad av något av detta, kontakta en moderator så ska den prata med den personen.

6 kap. Spridning av privat information

§ 1 Alla som är inne på vår server har rätt till att vara anonym. Detta innebär att all spridning av privat information om en annan person kommer resultera i en bannlysning. Privat information är information som man kan knyta till en person såsom namn eller efternamn eller liknande saker. Du bär ansvar för vad du skriver om andra i chatten.

7 kap. Buggar

§ 1 Det är inte tillåtet att utnyttja buggar, om du hittar en bugg på servern ska du kontakta en administratör direkt. Utnyttjande av buggar kommer resultera i en bannlysning.
§ 2 Vid kännedom av en bugg på vår server ska en administratör kontaktas direkt. Det är inte tillåtet att ha kännedom av en bugg och inte avslöja detaljerna till en administratör.

8 kap. YouTube & Liveström

§ 1 Det är jättekul om du vill spela in eller streama när du är inne på vår server men om du gör det, tänk på att inte spamma ut din kanal eller stream i chatten!
§ 2 Ett krav när du streamar på vår server är att du har vår IP-address (mc.xfunserver.se) synlig på skärmen. Om du laddar upp videor på YouTube ska du lägga vår IP-address i beskrivningen av din video.
§ 3 Det är inte tillåtet att spela in något som är olämpligt för xFun Server, olämpligt kan vara sådant som skapar drama, eller att man beter sig illa i inspelningen när man är inne på vår server.
§ 4 När du streamar på servern måste du göra det i minst ca 20 minuter. Om du vill spela något annat efteråt på din stream är det viktigt att du byter titel på din stream samt inte gör reklam för din stream på servern.

9 kap. Byte av xFuns varor

§ 1 Det är inte tillåtet att göra byten med xFuns varor utanför xFuns egna valuta (spelpengar). Alltså, man får inte byta saker inne i spelet emot (pengar på swish, csgo föremål) och dylikt, om detta inträffar så kontakta en moderator så denne kan dela ut bannlysning. Däremot är det okej att donera till servern genom att köpa rank eller dylikt åt en spelare för något föremål inne på servern, förutsatt att man inte lurar personen, det kommer isåfall resultera i en bannlysning.

10 kap. Donationer

§ 1 Ifall du donerar till xFun Server så är det viktigt att du har läst igenom våra användarvillkor. Ifall du inte accepterar dessa villkor så måste du genast lämna de tjänster som vi tillhandahåller. Alla typer utav bedrägeriförsök polisanmäls för bedrägeri enligt 9 kap §4. Läs mer här

11 kap. Respekt

§ 1 Respektera vad andra spelare säger, deras önskemål och att ett nej är ett nej. Detta gäller exempelvis vid tiggeri och när man är på någon annans mark utan att personen som äger marken önskar det.

12 kap. Nick/Skin

§ 1 Det är inte tillåtet att heta något som efterliknar en utav staffmedlemmarnas namn då detta kan skapa missförstånd och vilseleda andra spelare till vilken spelare de skall kontakta.

Det kan även förekomma en del "oskrivna regler" som vi kan straffa för. Se till att lyda våra personal-medlemmar och använda ditt sunda förnuft så löser allt sig.